Hava şartları futbol maçlarını nasıl etkiler?

Hava şartları futbol maçlarını nasıl etkiler?

Hava şartları futbol maçlarını nasıl etkiler?

Futbol tahminlerinizi yaparken genellikle istatistik, takımın geçici formu, tarih, sakatlanmış ve durdurulmuş oyuncular gibi faktörleri göz önünde bulundurursunuz, fakat hava durumunu kontrol ediyor musunuz? Bu genellikle gözden kaçan faktör genellikle eşleşmelerin sonucunu etkileyebilir.

tüm futbol oyunlarının gün ve saatinde ilgili bilgileri size uygun bir şekilde sunmak için çok çaba harcıyoruz ve bu yüzden bunu yapıyoruz.

tahminciler tarafından sunulan oranlar genellikle olaydan önce, hava durumu ve sakatlanmış oyuncular gibi istatistiksel beklentileri değiştirebilen değişkenleri yansıtacak şekilde birkaç kez ayarlanır.

Büyük futbol kulüplerindeki gerçek profesyoneller, havanın önemini çok iyi biliyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, çoğu, profesyonel meteoroloji uzmanlarının hizmetlerini, oyunun gün ve saatindeki koşullar hakkında en doğru bilgileri elde etmek için işe alırlar. Genellikle güçlü takımların ve futbolun güçlü yanları olan futbol derbileriyle, genellikle her küçük detay ve daha iyi hazırlık, ölçekleri döndüren şeydir.

Futbolda hava koşullarının etkisi

Futbol maçlarındaki en kötü hava koşullarından biri de yağmurlu havadır. Yağmur, toprağı daha kaygan hale getirerek topun kaymasına ve daha hızlı hareket etmesine neden oluyor. Ancak bu durum, hızlı hareketlerden hoşlanan takımların birçok kısa geçiş ve taktikleriyle mükemmel hale getiriyor .

Bununla birlikte, eğer yağmur uzun bir süre devam ederse ya da oldukça kuvvetli hale gelirse, zift kısa sürede su basacak ve bu da topu yavaşlatacak ve bozulacaktır. Bu durum, zemini iyi durumda tutamayan kötü drenaj sistemi olan sahalarda oynayan alt bölümler takımlarının oyunları için geçerlidir. Bu koşullarda, daha iyi fiziksel şekle sahip ekip kaçınılmaz ağır işlerde hüküm sürecektir.

İşte bu yüzden, sadece yağmur yağacakken değil, ne kadar yağmur beklendiğinin de incelenmesi önemlidir.

Kaygan arazi, maçtaki gol sayısının büyük bir etkisini de gösterebilir. Şiddetli yağmur, sadece güvenli bir şekilde kaleci topu yakalamakla kalmaz, aynı zamanda uzun çekimlerde de görünürlüğünü azaltır.

Rüzgar, havada uçan cisimleri içeren her spordaki oyunu etkileyebilen diğer bir faktördür. Uzun geçişler ile oynamayı tercih eden takımlar, güçlü rüzgarda zor durumları ele alacaklar. Rüzgar topun hareketini değiştirir ve forvet yönünü dikkate almalıdır.

Hava çok sıcaksa, bazı Afrika ülkelerinde tipik olarak, oyun daha fazla fiziksel güce ihtiyaç duyacaktır. Bu tür maçlar oyuncular için daha zorlayıcı olacak ve antrenörler takımı yenilemek için daha fazla yedek kullanmaları gerekecektir.

Kış mevsiminde, hava koşulları çoğunlukla futbol nedeniyle, çoğunlukla kar nedeniyle uygun değildir. Kar çok güçlü ve yerde kalırsa, maçlar genellikle devam edemez ve iptal edilir. Ertelenmiş maç tekrarlanmalı ve çoğu zaman takımların sıradan programlarının belli bir ayda daha sıkışık olmasını sağlamalıdır.

Hava etkilerini bilmek iyi bir tahminci için şarttır. Özellikle belirli bir sonuç ve hedef sayısı için tahmin yapıldığında koşullar iyi değerlendirilmelidir.

İstatistiklere göre, aşırı sıcaklık koşullarında - çok sıcak veya çok soğuk, daha az hedef var. Çoğu durumda, kötü koşullar bir takımı desteklemez ve oyunun sonucunu bir bütün olarak etkiler.

Son olarak, futbol maçı tahmin ederken sadece hava durumunu dikkate almak iyi bir fikir değildir. Ayrıca dikkate alınması gereken başka birçok faktör vardır. Ama oyunun hava durumu hakkında bilgi sahibi bir değer bulmaya çalışın.