Fenerbahçe Tarihi

Fenerbahçe Tarihi

Fenerbahçe Tarihi

İstanbul'un Asya tarafında yer alan Fenerbahçe, uzun zaman önce Avrupa Birliği olarak kabul edilme noktasına ulaştı. bunun kanıtı, 2006 yılında, kuruluşlarının 100. yıldönümünü kutlamadan hemen önce, g-14 (bugünkü Avrupa kulübü Derneği'nin selefi) Konferansına katılmaya davet edilen ilk Türk kulübüydü.

Tarihçe
Fenerbahçe Spor Kulübü (Spor Kulübü; bu nedenle bu kulübe İngilizce olarak Fenerbahçe FC olarak başvurmak yanlıştır) 1907 yılında kuruldu ancak yaklaşık bir yıl boyunca radardan uzak durmak zorunda kaldı, o zamandan beri OSMANLI makamları tarafından İstanbul'da yaşayan İngilizlerin “ithalat” olarak kabul edilen bir spora dahil olmak üzere ciddi şekilde kaşlarını çattı.

Fenerbahçe'nin adı, Türk megalopolisinin Asya tarafındaki bir mahalle olup, kulübün varlığının ilk gününden beri eve çağırdığı. "Fener" yunancadan geliyor "fanári",” bahçe “için Türk” bahçe“, ve mahalle adı aslında anlamına gelir” Deniz Feneri bahçe", tam olarak bir deniz feneri oldu beri dışarı sopa için kullanılan bu kıyı kısmı Asya İstanbul.

Türkiye'nin ilk ulusal Ligi şampiyonu
Sarı Kanaryalar, "Sarı Kanaryalar", takım sevgiyle çağrıldığı gibi, 1959'da Türk Ulusal Ligi'nin ilk kazananlarıydı. O zamandan beri, Türkiye'nin “en ağır” kupasını 18 kez daha kaldırdılar ve yol boyunca altı Türk Kupası unvanını kazandılar.

Fenerbahçe, Türkiye'de profesyonel dönemin başlangıcından bu yana şampiyonluk kazanan, her on yılda bir üç veya daha fazla – dört şampiyonluk kazanan, doksanlı yıllar hariç, sadece 1995-96 sezonunun sonunda üst sıralarda yer aldıklarında çok tutarlı olmuştur.

Şehir rakiplerinin yanı sıra Galatasaray ve Beşiktaş, en iyi Türk uçuşundan hiç ayrılmamış üç kulüp olduklarını söylemeye gerek yok. En büyük rekabeti Galatasaray'a karşı, “Avrupa” muadilinin yin, birbirlerini tamamlayarak ve her zaman birbirlerine geliştirmeye devam etmek, daha fazla başarı, daha fazla başlık, daha fazla şöhret ve daha yüksek prestij için itmeye devam etmek için ekstra bir sebep vermek.

Uluslararası düzeyde, Fenerbahçe 2013 yılında UEFA müsabaka finaline” dokundu". Avrupa Ligi'nin yarı finallerine ulaştılar, ancak Benfica 1-0'ı evde yenmesine rağmen, Portekizli rakiplerinin Lizbon'da 3-1 galibiyetle başardığını gördüler. Beş yıl önce, Avrupa'nın en büyük kulüp yarışmasında en iyi sezonunda Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finallerine ulaştılar. O zaman hayallerini yıkan Chelsea oldu. 2-1 ev kazançları, Londra'da 2-0 kaybederek yeterli olmadığını kanıtladı.

Oyuncu kayıtları

Müjdat Yetkiner, tüm kariyerini Fenerbahçe'de geçirdi ve 1980'den 1995'e kadar kulübün tarihindeki diğer oyunculardan daha fazla forma giydi. 1915'ten 1934'e kadar Fener'in ilk çağlarının efsanevi figürü olan Zeki Rıza Sporel, formasını herkesten daha fazla gol attı. Aykut Kocaman, 1988'den 1996'a kadar oynadığı profesyonel çağda kulübün en iyi golcüsüdür. Üçü de Fenerbahçe'de gerçek efsaneler, ama öyle olsa bile, hiçbiri nihai Fener efsanesi Lefter Küçükandonyadis ile karşılaştırılmaya bile yaklaşmıyor.

Logo
Fenerbahçe logofenerbahçe'nin resmi web sitesi kulübün amblemini ayrıntılı olarak anlatıyor “ "Fenerbahçe Spor Kulübü" yazısını içeren beyaz bölüm, saflığı ve açık yürekliliği temsil ediyor, kırmızı bölüm kulübe sevgi ve bağlılığı temsil ediyor ve Türk bayrağını sembolize ediyor. Sarı orta bölüm hayranlığı ve kıskançlığı (diğer kulüplerin) sembolize ederken, donanma asaleti sembolize eder. Lacivert ve sarı kesitten yükselen 'meşe palamudu' yaprağı Fenerbahçe'nin gücünü gösteriyor. Yaprağın yeşil rengi, Fenerbahçe'nin başarısını zorunlu kıldığını gösteriyor " dedi” Takımın forması üzerindeki kulübün amblemine üç yıldız eklenir ve her yıldız beş şampiyonluk unvanına karşılık gelir. Fener 19 var, bu yüzden er ya da geç bir dördüncü yıldız eklenecektir.