Galatasaray Tarihi

Galatasaray Tarihi

Galatasaray Tarihi

Galatasaray aslında Türkiye'nin tarihi bir numaralı kulübüdür, ancak Fenerbahçe ve daha az ölçüde Beşiktaş taraftarlarının itirazları olabilir. Galatasaray'ın numaralarına bakarak en büyük Türk Kulübü olduklarını iddia etmek oldukça güvenlidir. Istanbul baş ezeli rakiplerinden daha fazla şampiyonluk ve kupa şampiyonluğu kazanmış olan ve çok daha önemlisi UEFA kupasını kazanan tek Türk Kulübüdür.

Tarih
Galatasaray Spor Kulübü 1905 yılında 19 yaşındaki Galatasaray Lisesi öğrencisi ali sami Frashëri, bazı öğrencileri cazip bir formu istanbul'da önceden var olan ingiliz ve Yunan takımlarına karşı oyun oynamaya başladı.

Adının üçte ikisi tanıdık gelince, çünkü 1934 yılında, Türkiye 'de aile isimleri hakkında bir kanun gerçekleştirdikten sonra, Arnavut-Türk Frashëri "yen" olarak değiştirildi, dolayısıyla "ali sami yen", Galatasaray efsanevi Stadyumu (Yen'in ölümünden yıllar sonra), 2011 yılına kadar.

Galatasaray, istanbul 'un yerel şampiyonasında yarım yüzyıl boyunca yarıştı ve Türkiye 1959 yılında ulusal bir yarışmaya başladığı zaman, takım ülke çapında egemenliği yaymak için mükemmel bir konuma sahipti.

ilk şampiyonluk unvanı
1959 ve 1961 ikinciliği bitirdikten sonra, Galatasaray ilk şampiyonluğunu 1962 yılında kazandı. Hızlı ileri bizim gün, "cimbom" (muhtemelen onların en yaygın takma, gerçekten Türkçe bir şey anlamına gelmez bir kelime) 20 şampiyonluğunu kazanır, diğer Türk kulüblerinden daha fazla övünebilir.

1963 yılında şampiyonayı ve kupayı, toplam 17 ' sini kazandı, Galatasaray 'ı diğer iki büyük istanbul Kulübü, Fenerbahçe ve Beşiktaşı gıpta eden başka bir sayı.

Büyük bir Avrupa kupası kaldırma
Galatasaray 'ın tüm Türkiye 'nin harikaları arasında en iyi şekilde takılmaları, 2000 yılında UEFA Kupası (bugünün Avrupa Ligi) finalinde Arsenali yendi, Kopenhag 'da ilk (ve sadece, şimdiye kadar) Türk kulübüne büyük bir Avrupa Kupasını kaldırıyor.

Birkaç ay sonra, yeni imzalanan Brezilyalı forvet Mário jardel liderliğindeki Galatasaray Real Madridi Monaco'da yendi, UEFA Süper Kupası 'nı da kazanarak, "Avrupa Fatihi" adlı başka bir takma ad kazandı.
 

Ali sami yen 'i bırakarak
Başlıklar ve oyuncular bir yana, Galatasaray'ın son tarihindeki önemli bir olay 2011 yılında muhteşem Türk Telekom arenasına taşınıyordu. Tarihi Ali Sami Yen Stadyumu ne yazık ki harap oldu, ama herkes zaman gerçek bir Avrupa için geldi ve sadece Türk büyük, aynı zamanda büyük bir modern stadyum için, 50000 ' den fazla taraftarı barındırmak mümkün oldu.

Logo
Galatasaray 'ın logosuna ilk yıllarda "G" ve "S" için Arapça karakterler kullanılmıştır. Tam olarak aynı fikir kulüp logolarını güncelledi, aynı harfler Latin karakterleri kullanarak, artı, 1905 dahil, kendi kurucu yıl izledi. 2015 yılında Galatasaray 20. şampiyonluk unvanını kazandı ve o günden bu yana, her yıldızın beş unvanına karşılık gelen, formalar üzerindeki amblemlerinin üzerinde dört yıldıza sahip oldular.

Official website

Galatasaray on Wikipedia